• kastanjehuset_DSC5502_skov

  kastanjehuset_DSC5502_skov

 • kastanjehuset_DSC6412

  kastanjehuset_DSC6412

 • kastanjehuset_DSC6599_skov

  kastanjehuset_DSC6599_skov

 • kastanjehuset_DSC6628_skov

  kastanjehuset_DSC6628_skov

Velkommen til Skovbussen og hytten Vognporten

I Kastaniehusets børnehave har vi tilknyttet en skovbus, der hver dag kører op til vores hytte ved Tokkekøb Hegn i Hørsholm.

Adressen på hytten er Hartvig-Møllers Vej 2970 Hørsholm

Skovbussen startede oprindeligt som en løsnings på en overbelægning i børnehaven men hurtigt opdagede vi dog potentialet for læring i naturen og efter et par års erfaring har vi arbejdet os hen imod den model vi kører med i dag hvor vi har et fast personale bestående af Troels som er pædagog og chauffør og Anders som er pædagog og naturnørd.

Børnehavestuerne deles om bussen

Tanken med skovbussen er at den skal tilbyde noget som ikke kan tilbydes i en institution som ligger midt inde i storbyen. For os giver det kun mening at være i naturen hvis vi udnytter de muligheder for læring og oplevelser som kun naturen kan tilbyde.

Læring og oplevelser

Læring og oplevelser er netop de to ord vi arbejder ud fra. I en hverdag hvor vores børn tilbringer de fleste timer i storbyen vil vi gerne forsøge at give børnene en forståelse af hvordan naturen hænger sammen men også hvordan de selv passer ind i den. Samtidigt vil vi gerne være med til at give børnene de spændende, overraskende og fede oplevelser i naturen. Alt sammen for, forhåbentlig at give børnene et personligt forhold til naturen og en vedvarende glæde ved at befinde sig i naturen.

Vi arbejder ud fra projekter som planlægges efter årstidernes relevans og det kan bogstaveligt talt være alt imellem himmel og jord (og også gerne under jorden.)

Selvom vi også bruger vores Skovhus, når vi benytter os af kreative udtryksformer til at beskrive naturen, især i de koldere måneder hvor man ikke kan være ude hele dagen, er vores holdning stadig, at man skal lære om naturen i naturen. Vi er derfor ude hver dag.

Kontakt Børnehaven

Kontaktoplysninger for børnehaven.

Søhestestuen: 3366 6921

Blækspruttestuen: 3366 6922

Kaskelotstuen: 3366 6923

Delfinstuen: 3366 6924

Skovbussen: 5162 5309